Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства, який свідомо завищив вартість фактично виконаних робіт, що призвело до втрати бюджетних коштів на суму майже 200 тисяч гривень

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який завищив вартість виконаних ним робіт шляхом службового підроблення.

 

Установлено, що у кінці 2015 між відділом освіти Білоцерківської районної державної адміністрацією та директором товариства з обмеженою відповідальність укладено договір щодо виконання капітального ремонту фасаду дитячого навчального закладу у с. Піщана Білоцерківського району.

 

Директор товариства, будучи службовою особою, при складанні акту приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2015 року, по капітальному ремонту фасаду дитячого закладу, вніс до нього неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт, що призвело до завищення вартості фактично виконаних робіт на суму майже 200 тисяч гривень. В подальшому директор вніс підроблені документи до Білоцерківського управління Державної казначейської служби України, яке на підставі поданих документів здійснило перерахування бюджетних коштів.

 

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

У ході досудового розслідування директором підприємства було добровільно відшкодовано у повному обсязі бюджетні кошти у сумі майже 200 тисяч гривень, на яку було ним завищено вартість фактично виконаних робіт.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2895