Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора комунального підприємства та фізичної особи-підприємця, які привласнили бюджетні кошти у сумі понад 260 тисяч гривень

    

Броварською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного із комунальних підприємств м. Славутич та фізичної особи-підприємця, які привласнили бюджетні кошти.

 

Установлено, що у 2015 році між колишнім директором комунального підприємства та фізичною особою-підприємцем було укладено договір підряду щодо проведення ремонтних робіт покрівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу за бюджетні кошти у м. Славутич Київської області.

 

Підприємець, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акти виконаних робіт та особисто підписав їх, у яких вказав завідомо неправдиві відомості про використані ним матеріали та проведені будівельні роботи, які фактично виконаними не були.

 

У свою чергу, колишній директор КП, будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, створивши умови для розкрадання вказаним підприємцем бюджетних коштів, що виразилося у незалученні технічного та авторського нагляду за будівництвом, діючи умисно, з корисливих мотивів, погодив та особисто підписав зазначені вище підроблені офіційні документи, допустивши розтрату таким чином бюджетних коштів на суму 263 574 гривень.

 

Дії колишнього службовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а підприємця - за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

 

 

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2626