Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вилучила на підприємствах деревообробної галузі лісоматеріали дуба на суму 3 млн гривень, яку намагалися реалізувати як хвойну породу дерев без сертифікатів їх походження (ФОТО)

    

З огляду на актуальність питання протидії злочинам у лісовій сфері, прокуратурою Київської області вжито додаткові координаційні заходи для налагодження чіткої взаємодії правоохоронних органів Київщини на даному напрямку.

 

Як наслідок, створено міжвідомчу робочу групу з питань виявлення та запобігання злочинам у лісовій сфері, яка дала свої результати.

 

Так, за результатами спільної роботи прокуратури Київської області, СУ ФР ГУ ДФС у Київській області та Департаменту захисту економіки Національної поліції України під час обшуків на підприємствах експортерах деревообробної галузі вилучено дубовий пиловник кількістю 1655 колод та вартістю понад 3 млн гривень, первинні фінансово-господарські документи, комп’ютерну техніку.

 

 

    

Крім цього, установлено, що дубовий пиловник, вилучений під час обшуку на одному зі складів Київської області, маркований бірками хвойних порід деревини, а підприємство-експортер здійснює реалізацію дубових пиломатеріалів без сертифікатів про їх походження.

 

 

    

Досудовим розслідуванням кримінального провадження зареєстрованого за ч. 4 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України установлено, що шість підприємств-експортерів, здійснивши продаж пиломатеріалів закордон на суму понад 70 млн гривень сплатили при цьому до бюджету лише 130 тисяч гривень.

 

Наразі у кримінальному провадженні перевіряється питання повноти сплати податку на прибуток згаданими експортерами та механізми заниження реальних доходів від продажу лісоматеріалів.

 

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2816