Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повернула громаді землі сільськогосподарського призначення площею понад 490 га, вартість яких становить більше 10 млн гривень

    

Задоволено позов Білоцерківської місцевої прокуратури, яким скасовано накази Головного управління Держземагентства та  визнано недійсними договори оренди земельних ділянок загальною площею понад 490 га, вартістю більше 10 млн гривень.

 

Установлено, що вказані земельні ділянки, які відносяться до земель сільськогосподарського призначення, передані наказами Головного управління Держземагентства в оренду громадянці для ведення фермерського господарства, однак фактично даними землями користувалися ряд підприємств.

 

Під час передачі зазначених земельних ділянок в оренду, громадянином не було обґрунтовано бажані розміри земельних ділянок, не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства, що свідчить про недотримання порядку набуття і реалізації права на землю.

 

Крім того, прокуратурою встановлено, що надані в оренду земельні ділянки, не утворюють єдиний масив, знаходяться на значній відстані одна від одної, що унеможливлює їх раціональне використання.

 

Також, до цього часу відсутня нормативна грошова оцінка орендованих земельних ділянок.

 

Враховуючи вказані порушення, місцева прокуратура звернулась з позовом до суду щодо скасування наказів Головного управління Держземагентства та визнання недійсними договорів оренди земель сільськогосподарського призначення площею понад 490 га.

 

За результатами судового розгляду вказані землі повернуто державі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2667