Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області забезпечила стягнення незаконно отриманих коштів з голови однієї із районних державних адміністрацій Київщини

    

Бориспільською місцевою прокуратурою виявлено факт нарахування головою однієї із районних державних адміністрацій Київської області щомісячної надбавки.

 

Так, голова однієї із РДА області, будучи державним службовцем та суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, підписав розпорядження згідно якого самостійно призначив собі щомісячну надбавку у розмірі 25% посадового окладу за вислугу років у липні – грудні 2015 року, таким чином вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Попри те, що судом голову адміністрації визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, кошти набуті ним без достатньої правової підстави за рахунок районної державної адміністрації, останній так і не повернув.

 

Враховуючи це, Бориспільська місцева прокуратура звернулася з позовом до суду про стягнення з посадовця безпідставно набутих ним грошових коштів.

 

За наслідками судового розгляду позов прокуратури задоволено у повному обсязі.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2832