Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури Київської області державі повернуто 14 га лісу

    

Позовні вимоги прокуратури Київщини задоволено судом та повернуто у державну власність земельні  ділянки лісового фонду площею більше 14 га, які незаконно вибули із постійного користування ДП «Бориспільське лісове господарство».

 

Установлено, що на підставі підроблених державних актів на право власності на земельні ділянки за договорами купівлі-продажу у 2009 році рядом юридичних осіб та громадян набуто у власність для ведення особистого селянського господарства землі держлісфонду в адміністративних межах Гнідинської сільської ради Бориспільського району Київської області.

 

Втім, бланки державних актів на право власності до Бориспільського районного відділу земельних ресурсів для використання в межах району не надавались, окрім цього вони містили підроблені підписи та печатки посадових осіб цього ж відділу.

 

Рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих лісових земель з державної власності та зміна їх цільового призначення для ведення особистого селянського господарства не приймались, погодження на вилучення ДП «Бориспільське лісове господарство», як землекористувач не надавало.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з позовною заявою.

 

Завдяки вжитим заходам органів прокуратури Київської області державі повернуто земельну ділянку площею більше 14 га на території Бориспільського району.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2675