Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому службовцю управління земельних ресурсів одного із районів Київщини, за неналежне виконання службових обов'язків, що призвело до збитків на суму понад 1 млн гривень

   

Установлено, що колишній заступник начальника управління земельних ресурсів одного із районів Київської області, не перевіривши достовірність відомостей, які відображені у документах на земельні ділянки, посвідчила своїм підписом та печаткою управління земельних ресурсів у районі державні акти на право власності на земельні ділянки 5 громадянам.

 

У результаті службової недбалості  з державної власності незаконно вибули землі  лісового фонду площею 5,2061 га, які перебувають в користуванні Богуславського державного агролісництва спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Київоблдержагроліс», чим заподіяно збитки державі у розмірі понад 1 млн гривень.

 

Враховуючи вищевказане, Кагарлицькою місцевою прокуратурою повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника управління земельних ресурсів за ч. 2 ст. 367  КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Крім того, з метою відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків, місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву, за результатами розгляду якої Богуславським районним судом державні акти на право власності на земельні ділянки виділені громадянам загальною площею 5,2061 га визнано недійсними та скасовано їх державну реєстрацію.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2230