Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки наполегливій позиції прокуратури Київської області скасовано незаконне рішення суду щодо виправдання 26-річного молодика, який спричинив смертельне ДТП

    

Вироком Броварського міськрайонного суду за недоведеністю вини, виправдано чоловіка за порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті одного із двох потерпілих.

 

Досудовим слідством установлено, що порушник правил, у вечірній час доби, рухаючись поза межами населеного пункту Броварського району, не обравши безпечну швидкість руху автівки, здійснив виїзд на смугу зустрічного руху та зіткнувся із мотоциклом. Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а пасажир - померла у реанімаційному відділі лікарні.

 

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.     

                  

Броварська місцева прокуратура, не погодившись з вказаним рішенням першої інстанції, внесла апеляційну скаргу. Рішенням апеляційної інстанції вирок Броварського міськрайонного суду залишено без змін.

 

Вважаючи прийняті рішення судів обох інстанції незаконними, прокуратура області внесла касаційну скаргу.

 

Прокуратура Київської області довела у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ необґрунтованість виправдання чоловіка.

 

За результатами касаційного оскарження ухвала Апеляційного суду скасована та призначено новий розгляд у апеляційній інстанції.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2328