Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області заявлено позов щодо повернення територіальній громаді Рокитнянського району земель загальною площею понад 24 га

     

Кагарлицькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог чинного законодавства однієї із сільських рад Рокитнянського району при передачі земель в оренду.

 

Установлено, що у 2007 році між сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди земельної ділянки, згідно якого вказаному товариству надано в оренду строком на 20 років земельну ділянку загальною площею понад 24 га для ведення особистого підсобного сільського господарства та для видобування корисних копалин місцевого значення (глини).

 

Однак, зміст вказаного договору суперечить рішенню сесії сільської ради у якому зазначена можливість передачі земель товариству лише для ведення підсобного сільського господарства. Відомості щодо використання вищевказаної земельної ділянки ще й для видобування корисних копалин у рішенні сесії  відсутні, що є порушенням Цивільного кодексу України та Земельного кодексу України.

 

Водночас, будь-які дозвільні документи на видобування корисних копалин місцевого значення на вказаній земельній ділянці товариству не видавалися.

 

Зважаючи на вказані порушення, Кагарлицькою місцевої прокуратурою заявлено позов до Господарського суду Київської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення її територіальній громаді.

 

Судовий розгляд за позовом прокуратури триває.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2577