Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки втручанню прокуратури Київської області громаді села Таращанського району повернуто земельні ділянки загальною площею 34 га

    

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури, під час встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави в суді, виявлено суттєві порушення законодавства під час передачі земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

 

Установлено, що однією із сільських рад Таращанського району у порушення вимог Закону України «Про особисте селянське господарство» передано приватному підприємству в оренду земельні ділянки загальною площею понад 34 га  для ведення особистого селянського господарства.

 

У той час, як чинним законодавством передбачено право отримання підприємствами земельних ділянок лише для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

Таким чином, приватне сільськогосподарське товариство отримало земельні ділянки в оренду для ведення особистого селянського господарства, які призначенні виключно для фізичних осіб.

 

Крім того, відповідно до Земельного кодексу України, вказані земельні ділянки повинні передаватися у користування на підставі торгів, які в свою чергу  сільською радою проведені не були.

 

Зважаючи на виявлені порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву про скасування рішення сільської ради про надання в оренду земельних ділянок та визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

 

Під час розгляду справи господарським судом Київської області відповідачами добровільно розірвано договори оренди на вказані земельні ділянки, таким чином землі повернуто у власність територіальної громади.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2600