Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо зловмисників, які за 5 тисяч доларів США обіцяли посприяти учаснику АТО в отриманні квартири

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо групи осіб, які схилили учасника АТО до надання хабара.

 

Установлено, що жінка та двоє чоловіків, обіцяючи учаснику АТО посприяти в отриманні безкоштовної квартири вимагали від останнього 5 тисяч доларів США. Вказану суму зловмисники мали передати для нібито службової особи Міністерства оборони України, яка займає відповідальне становище, за позитивне вирішення питання про безоплатне виділення йому, як учаснику бойових дій, квартири.

 

Після передачі частини неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США вказані особи були затримані на місці вчинення злочину.

 

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин) ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

 

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від  5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2561