Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно з правоохоронцями затримано громадянина Російської Федерації, екс-ватажка Осокінської ОЗГ, якого у 2008 році було оголошено у міжнародний розшук за вчинення низки злочинів

    

У вівторок, 15 листопада, у місті Фастів правоохоронними органами у порядку ст. 208 та ст. 582 КПК України затримано громадянина Російської Федерації, 1969 року народження, якого з 2008 року оголошено у міжнародний розшук у зв’язку із вчиненням низки кримінальних правопорушень, зокрема, за бандитизм, вимагання, шахрайство, умисне вбивство, незаконне поводження із зброєю тощо.

 

Учора, 17 листопада, за клопотанням Фастівської місцевої прокуратури колишньому лідеру організованого злочинного угрупування, якому вдалося втекти з РФ, обрано запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту строком на 40 діб.

 

Вирішується питання щодо його екстрадиції.

 

Довідково: вказаний громадянин входив до найбільшого злочинного угрупування Рязанської області в 1990-х роках. Чисельність Осокінської ОЗГ сягала близько 200-300 чоловік. Одним із прибутків злочинців був незаконний обіг наркотичних засобів.

 

У 2011 році п’ятнадцятьом членам Осокінської ОЗГ було оголошено вирок та визнано винними у вчиненні 34 кримінальних правопорушень. Втім, деяким членам ОЗГ вдалося втекти з РФ та переховуватися від слідства.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3444