Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повернула у державну власність 67 га землі Ржищівського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури

    

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратура Київської області повернула з незаконного використання землі площею 67 га загальною  вартістю близько 1,5 млн грн Ржищівського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури.

 

Установлено, що вказану земельну ділянку передано у спільне використання Товариству без погодження з органом управління – Міністерством освіти і науки України.

 

Більш того, укладений між сторонами договір є удаваним, на підставі ст. 235 ЦК України, оскільки правочин вчинено сторонами для приховання іншого договору.

 

Таким чином, вказаними сторонами вчинено правочин з метою ухилення від наслідків укладення договору оренди земельної ділянки, з дотриманням  вимог Закону України «Про оренду землі», оскільки Товариство мало би сплачувати орендну плату за використання землі з урахуванням її нормативно-грошової оцінки.

 

У зв’язку з чим, вказаний договір про спільний обробіток землі, прокуратурою області орієнтовано Кагарлицьку місцеву прокуратуру на його оскарження в судовому порядку та зобов’язано Товариство звільнити та повернути незаконно зайняту земельну ділянку.

 

Під час судового розгляду Товариство у добровільному порядку розірвало договір та повернуло земельну ділянку навчального закладу.

 

10.11.2016 ухвалою Господарського суду Київської області провадження у справі припинено, в зв’язку добровільним розірванням договору та поверненням земельної ділянки навчального закладу вказаним Товариством.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2500