Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вкотре повернула у державну власність землі лісогосподарського призначення площею понад 5 га

   

Прокуратура Київської області продовжує підтримувати активну та принципову позицію щодо повернення в державну власність незаконно відчужених земель.

 

Так, судом першої інстанції на користь держави з незаконного володіння  ряду фізичних осіб витребувано понад 5 га лісових земель, ринкова вартість яких становить десятки млн гривень, які попередньо перебували в користуванні Державного підприємства «Бориспільське лісове господарство» та опинились у приватній власності без вилучення у останнього. 

 

З’ясовано, що на підставі незаконних судових рішень, які скасовані за апеляцією прокурора, громадянами одержано право власності на лісові землі для ведення особистого селянського господарства.

 

 У подальшому, зазначені землі неодноразово відчужувались за договорами купівлі-продажу та змінювалось їх цільове призначення. 

 

Однак, завдяки наполегливій та послідовній позиції прокуратури Київської області, суд погодився з обґрунтованістю позовних вимог прокурора та повернув ліс у державну власність.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2967