Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За незаконну передачу у власність земель гідроелектростанції вартістю майже 13 млн гривень прокуратура Київської області оголосила підозру колишньому начальнику районного управління Держземагентства

    

Установлено, що колишній начальник районного управління Держземагентства одного із районів Київщини, будучи службовою особою, використовуючи службове становище в інтересах третіх осіб підписав документи із завідомо неправдивими даними про відведення у власність 67 громадянам земельні ділянки 6,7 га для ведення садівництва, які не перебувають у межах населеного пункту.

 

На підставі виданих посадовцем підроблених документів громадянам розроблено технічну документацію на вказані земельні ділянки із цільовим призначенням «для індивідуального садівництва», однак вони так і не встигли отримати землю у власність.

 

Згідно судових експертиз з’ясовано, що вказані земельні ділянки розташовані в межах контрольованої зони гідроспоруд ГЕС, вартість яких складає майже 13 млн гривень.

 

Згідно витягу  з Єдиного реєстру Фонду державного майна України, вищевказані землі є об’єктами державної власності, що знаходяться на балансі ПАТ «Укргідроенерго» та використовуються винятково під об’єкти транспортування електроенергії до користувачів.

 

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 364 (закінчений замах на зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2741