Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вкотре виявила земельну оборутку, розпочато розслідування стосовно службовців, які незаконно передали 2,1 га лісу у власність громадян

    

Прокуратурою Київської області, під час встановлення підстав для вжиття заходів представницького характеру в сфері земельних відносин, виявлено факт незаконної передачі у власність громадян земельних ділянок лісового фонду під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

 

Зокрема, на підставі розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації у 2011 році у власність 2 громадян незаконно надано 2,1 га земель, розташованих вздовж автотраси Київ-Чоп на території Бузівської сільської ради Києво-Святошинського району, які перебувають в постійному користуванні державного підприємства «Київське лісове господарство».

 

У подальшому, на підставі цивільно-правової угоди, у власності третьої фізичної особи опинилися одна з вказаних земельних ділянок, щодо якої на одному із Інтернет-ресурсів розміщено повідомлення про її продаж за вартістю понад 3,5 млн гривень.

 

Установлено, що погодження на вилучення лісових земель землекористувач не надавав.

 

Відповідно до Закону передача земель лісового фонду у приватну власність забороняється.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області пред’явлено позов до Києво-Святошинського районного суду з вимогою витребування вказаних земельних ділянок із чужого незаконного володіння на користь держави, а також подано заяву про накладення арешту на землі.

 

Крім того, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами управління Держкомзему у Києво-Святошинському районі та Києво-Святошинської районної державної адміністрації прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2470