Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстоює в суді повернення лісових земель колишнього піонерського табору «Зоряний» в м. Ірпінь, які незаконно відвели для будівництва багатоповерхівки

    

Прокуратурою Київської області до господарського суду Київської області пред’явлено позов щодо повернення державі земельної ділянки лісового фонду площею понад 3 га по вул. Пушкінській 64/68 в м. Ірпінь.

 

Зазначена земельна ділянка ще у 1969 році відведена для обслуговування піонерського табору «Зоряний» без зміни її цільового призначення.

 

Проте, у зв’язку з переходом права власності на майно піонерського табору у 2000 році, земельну ділянку, з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, спочатку відведено у постійне користування приватному підприємству, а потім, на підставі рішення Ірпінської міської ради у 2005 році, її відчужено у приватну власність вказаного підприємства.

 

У подальшому, іншим приватним підприємством  на підставі рішення тієї ж ради у 2016 році незаконно змінено цільове призначення земельної ділянки на багатоповерхове будівництво та частину земельної ділянки передано за договором суперфіцію іншому товариству для її забудови.

 

Такі дії Ірпінської міської ради викликали обурення та суспільний супротив мешканців міста, громадських та правозахисних організацій, які відстоюють збереження лісових та рекреаційних зон курортного міста, де триває масова хаотична багатоповерхова забудова.

 

Таким чином, завдяки співпраці з громадськістю та активній позиції прокуратури Київської області, вжито заходів щодо попередження забудови та знищення ще однієї зеленої зони міста Ірпінь.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2874