Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повернула незаконно відчужене майно дитячого дошкільного закладу площею понад 540 кв. метрів

    

Бориспільською місцевою прокуратурою, під час встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави в суді, виявлено порушення вимог законодавства з питань збереження майнового комплексу навчальних закладів, а саме відчуження майна закладів освіти органами державної влади та місцевого самоврядування.

 

Так, установлено, що рішенням Березанської міської ради, у порушення вимог ст. 63 Закону України «Про освіту», виведено нерухоме майно площею понад 540 кв. метрів зі складу одного із дитячих дошкільних навчальних закладів міста та у подальшому продано товариству, яке займалося збирання дикорослих недеревних продуктів.

 

Реагуючи на вказані порушення, прокуратурою внесено позовну заяву до Господарського суду Київської області з вимогою визнати недійсними договір купівлі-продажу майнового комплексу та повернути вказане приміщення дитячому садку скасувавши рішення міської ради про його виведення зі складу навчального закладу.

 

За результатами судового розгляду, суд погодився із беззаперечними доказами прокуратури та задоволив позов у повному обсязі.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3185