Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На підставі беззаперечних доводів прокуратури Київської області суд повернув державі 30 га лісу на території Васильківського району

    

Прокуратура Київської області продовжує займати активну позицію щодо відновлення порушеного права Українського народу на ліси, шляхом повернення у володіння держави земель лісового фонду, що незаконно передані для колективного садівництва.

 

Так, господарський суд Київської області підтримав правову позицію прокуратури Київської області, визнавши недійсними розпорядження Васильківської районної державної адміністрації про передачу у довгострокове володіння та користування 30 га лісу трьом громадським організаціям для сільськогосподарського використання.

 

Установлено, що районна державна адміністрація, з порушенням порядку зміни цільового призначення, протягом одного дня вилучила з постійного користування державного лісогосподарського підприємства земельні ділянки, які єдиним масивом використовувались для ведення лісового господарства.  

 

Крім того, громадські організації, які безпідставно отримали у довгострокове користування спірні землі, зареєстровані впродовж одного дня в одній із сільських рад Васильківського району Київської області незадовго до видання оскаржуваних розпоряджень, а також мають спільну юридичну адресу, керівників і засновників.

 

З урахуванням викладених порушень прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою визнати недійсними оскаржувані розпорядження та договори оренди вказаних земель лісогосподарського призначення та вимагала повернути їх у володіння держави.

 

За результатами судового розгляду позов прокуратури області задоволений у повному обсязі.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2373