Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області забезпечила право неповнолітніх дітей на освіту, повернувши приміщення навчальних закладів, які вибули з користування

    

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури упродовж 2016 року пред'явлено до суду 5 позовних заяв про визнання неправомірним рішення Переяслав-Хмельницької міської ради,  договору оренди та зобов’язання повернути приміщення школи, які були передані в оренду громадянам з метою здійснення підприємницької діяльності, не пов’язаної із здійснення освітньої діяльності.

 

Установлено, що відділом освіти Переяслав-Хмельницької  міської ради укладено договори оренди частини приміщення Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи з фізичними особами-підприємцями для здійснення підприємницької діяльності, що є суттєвим порушенням Закону України «Про освіту».

 

З метою усунення виявлених порушень, прокуратура звернулася до суду з позовними заявами про визнання неправомірним рішення Переяслав-Хмельницької міської ради, договору оренди та зобов’язанням повернути приміщення школи.

 

На даний час всі позови прокуратури  задоволені судом у повному обсязі.

 

Крім того, Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури пред’явлено 1 позов в інтересах неповнолітньої дитини про визнання неправомірними дії загальноосвітньої школи-інтернату в частині невиплати одноразової грошової допомоги  дитині, позбавленій батьківського піклування у сумі понад 4 тисячі гривень, після закінчення вказаного навчального закладу.

 

Виявивши вказану заборгованість навчальним закладом перед неповнолітньою дитиною, прокуратура негайно звернулася до суду з вимогою стягнення заборгованості.

 

На даний час позов прокуратури задоволений у повному обсязі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2445