Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області розпочато системне вжиття заходів щодо повернення у державну власність незаконно вибутих лісів у Києво-Святошинському та Обухівському районах

    

Прокуратура Київської області займає активну позицію щодо повернення у державну власність незаконно вилучених земель. Особлива увага приділяється  землям лісового та водного фондів.

 

На практиці трапляються випадки, коли судові інстанції попри обгрунтовані доводи не задовольняють позовні вимоги прокуратури. Відстоювати свою принципову позицію та встановлювати порушені права органи прокуратури, відповідно до вимог чинного законодавства, можуть лише шляхом подачі апеляційних та касаційних скарг.

 

Як приклад, рішеннями судів першої інстанції відмовлено у задоволенні позовів прокуратури Київської області про витребування на користь держави 12,81 га лісів, що знаходяться у с. Гореничі Києво-Святошинського району та 21,30 га лісів, що знаходяться в адміністративних межах Підгірцівської сільської ради Обухівського району. Установлено, що вказані ліси за підробленими державними актами на право власності незаконно вибули з володіння держави.

 

Нещодавно, одне із Інтернет-видань оприлюднило недостовірну інформацію, що начеб-то органи прокуратури не повернули вказані ліси у державну власність, посилаючись на рішення судів першої інстанції.

 

Прокуратура Київської області повідомляє, що кінцеві рішення у вказаних справах ще не прийнято, оскільки рішення судів оскаржено прокуратурою області в апеляційному порядку.

 

Крім цього, на даний час тривають досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактом підробки державних актів на право власності на вказані земельні ділянки, які вибули із державної власності.

 

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов зазначив, що розпочато грунтовну роботу щодо повернення незаконно вилученого лісу до державної власності. Наприклад, протягом поточного року прокуратура області реально повернула державі 671,6 га лісу на суму 867,9 млн гривень.

«Можу анонсувати, що найближчим часом буде вирішено питання про притягнення до відповідальності керівництва лісогосподарських підприємств» - повідомив очільник правоохоронного відомства Д. Чібісов.

 

Окрім цього, минулого тижня прокуратура Київщини скерувала листа до начальника управління лісового та мисливського господарства, в якому вказувала на суттєві прорахунки та недоліки в роботі. Зокрема, протягом поточного року на підставі заяв та повідомлень Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, а також підпорядкованих державних підприємств розпочато лише 3 кримінальні провадження за фактами незаконної порубки 13 дерев. 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2064