Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру директору підприємства, який використовуючи земельну ділянку як сміттєзвалище спричинив збитки у розмірі понад 76 млн гривень

    

Установлено, що директор одного з підприємства Бориспільського району, з 2013 року по теперішній час, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, використовував земельну ділянку площею понад 6 га, як полігон твердих побутових відходів. Втім, вказана земля належить на праві власності місцевій жительці.

 

Згідно проведених судових експертиз установлено, що шкода, завдана підприємством у результаті засмічення земельної ділянки твердими побутовими відходами, становить понад 76 млн гривень.

 

Зважаючи на спричинені наслідки охоронюваним державним та громадським інтересам, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру директору вказаного підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

За вчинене кримінальне правопорушення підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2601