Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури Київської області до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадовців державної виконавчої служби

    

Під час перевірки виконання вироків у частині конфіскації майна суджених прокуратурою Київської області виявлено порушення у діяльності органів ДВС.

 

Серед найпоширеніших порушень є недотримання строків відкриття виконавчих проваджень та термінів проведення у них виконавчих дій, а також незаконна відмова у відкритті проваджень і безпідставне повернення виконавчих документів стягувачу боргу без проведення виконавчих дій.

 

Реагуючи на вказані факти прокуратура Київської області внесла вказівку про усунення порушень, за наслідками розгляду якої притягнено до дисциплінарної відповідальності 9 працівників ДВС.

 

Крім того, протягом поточного року, органами прокуратури області розпочато 12 кримінальних проваджень за результатами проведених перевірок із вказаних питань у місцевих підрозділах державної виконавчої служби, з них 6 за фактом протиправних дій службових осіб ДВС.

 

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2376