Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурором Київської області повідомлено про підозру голові Трипільської сільської ради, який зловживаючи своїм службовим становищем розтратив бюджетні кошти у сумі понад 175 тисяч гривень

    

Прокурором Київської області повідомлення про підозру голові Трипільської сільської ради Обухівського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Установлено, що голова сільської ради упродовж 2012-2013 років,  зловживаючи своїм службовим становищем,  вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо нібито проведеної топографо-геодезичної зйомки населеного пункту та підписав акти прийому-передачі фактично не виконаних робіт, розтративши на користь третіх осіб бюджетні кошти у сумі понад 175 тисяч гривень.

 

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення його від посади.

 

За скоєні кримінальні правопорушення підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2456