Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено черговий факт зловживання службовим становищем посадовців при передачі земельної ділянки лісового фонду вартістю 1, 3 млн гривень під забудову

    

Установлено, що рішенням Ірпінської міської ради у 2015 році комунальному підприємству надано в оренду строком на 25 років земельну ділянку площею 0,5 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будівництва.

 

Фактично одразу, вказане підприємство передало дану земельну ділянку в суборенду місцевому забудовнику.

 

Не зважаючи на те, що вказана земельна ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення, а відтак міська рада не наділена повноваженнями щодо розпорядження цими землями, і знаходиться за межами міста, посадовими особами міської ради та управління Держгеокадастру у                     м. Ірпінь, у порушення вимог Земельного кодексу України, передано в оренду вказану земельну ділянку ще й в обхід процедури проведення аукціону.

 

Нормативна грошова оцінка вищевказаної земельної ділянки становить майже 1,3 млн гривень. 

 

Враховуючи викладені порушення, прокуратурою області Київської області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

Одночасно, прокуратурою області до суду направлено позов з вимогами про визнання недійсним рішення міської ради, скасування договорів оренди та суборенди, а також повернення земельної ділянки у державну власність.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3034