Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно з правоохоронцями організовано та одночасно проведено майже 30 обшуків у державних підприємствах лісогосподарського комплексу та пов’язаних з ними осіб, які причетні до незаконних оборуток на суму понад 120 млн гривень

    

Прокуратурою Київської області спільно зі спіробітниками СБУ та ГУ ДФС у Київській області проведено близько 30 обшуків, зокрема на державних підприємствах лісогосподарського комплексу Київської, Черкаської та Житомирської областей.

 

Під процесуальним керівництвом групи прокурорів Київської області слідчими ГУ ДФС в області із залученням працівників СБУ одночасно проведено численну кількість обшуків за місцем роботи та проживання групи осіб, які з використанням реквізитів осіб, що мають ознаки фіктивності, організували та використовували схему ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору  економіки, здійснювали незаконне переведення коштів у готівку.

 

Сума нелегального обігу коштів перевищує 120 млн гривень.

 

Під час обшуків вилучено у державних лісогосподарських підприємствах документи видані «конвертаційним центром». Під час проведення обшуків було відпрацьовано причетність до вказаних оборуток 12 підприємств лісового господарства.

 

Вилучено готівкові кошти, компютерна техніка, «чорнова бухгалтерія», документи та печатки  підприємств з ознаками фіктивності.

 

На даний час проводиться комплекс грунтовних процесуальних та слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин кримінального правопорушення, вивчаються документи, вилучені під час проведення обшуків.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2811