Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла свою позицію в суді щодо повернення в державну власність земель водного фонду вартістю майже 50 млн гривень в районі Канівського водосховища

    

Внаслідок наполегливої роботи прокуратури Київської області Апеляційним судом області задоволено позов прокуратури Обухівського району про витребування на користь держави 28 га земель водного фонду в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.  

 

Установлено, що на підставі розпорядження голови Обухівської районної державної адміністрації передано у власність 14-ти громадянам земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району Київської області площею 2 га кожна, загальною площею 28 га. У подальшому, зазначені землі упродовж 2009 року були відчужені за договорами купівлі-продажу на користь однієї фізичної особи. 

 

Втім, територія, за рахунок якої були передані у власність вищевказані землі, є 100-метровою прибережною захисною смугою Канівського водосховища, а тому ці землі заборонено передавати у приватну власність.

 

Зважаючи на виявлені порушення, ще діюча прокуратура Обухівського району  звернулась до Обухівського районного суду з вимогами визнати недійсним розпорядження райдержадміністрації та витребувати з незаконного користування у державну власність 28 га земель.

 

Суд апеляційної інстанції погодився з обґрунтованістю позовних вимог прокурора.

 

Ринкова оцінка зазначених вище земель становить майже 50 мільйонів гривень.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2752