Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області громаді повернуто земельні ділянки площею понад 87 га

    

Установлено, що на території Ставищенського району прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства.

 

Так, наказами Головного управління Держземагентства у Київській області у 2014 році  надано дозвіл одному із фермерів району на розроблення проекту із землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею понад 87 га вартістю майже 2 млн гривень, з цільовим призначенням для ведення фермерського господарства.

 

У подальшому, всупереч вимогам законодавства, наказами управління Держземагентства затверджено документацію із землеустрою щодо відведення вказаних земельних ділянок  для ведення фермерського господарства та надано в оренду строком на 21 рік.

 

Крім того, прокуратурою установлено, що фермер, який отримав земельні ділянки, не має можливості займатися фермерським господарством, так як в останнього відсутня сільськогосподарська техніка та інші засоби для обробітку земель.

 

Також, встановлено, що вказані земельні ділянки, не являють собою єдиного масиву, що у свою чергу унеможливлює їх раціональне використання.

 

З урахуванням вищевикладеного, прокуратурою заявлено цивільний позов до фермера та управління Держземагентства (на даний час Головне управління Держгеокадастру у Київській області) про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держземагентства у Київській області та договорів оренди земельних ділянок.

 

 

Рішенням Ставищенського районного суду Київської області позов прокуратури задоволено у повному обсязі.

 

Не погоджуючись із таким рішенням суду фермер подав апеляційну скаргу.

 

Попри це, прокуратура Київської області відстояла свою позицію в апеляційній інстанції, у звязку з чим, апеляційну скаргу відповідача відхилено, а рішення Ставищенського районного суду залишено без змін.

 

 

Прес-служба прокуратури

Київської області

кількість переглядів: 2536