Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області встановлено, що внаслідок непрофесійного та неналежного виконання своїх службових обов’язків працівниками поліції, під час резонансного захвату підприємства в с.Крюківщина, загинула людина

    

Установлено, що працівникам Києво-Святошинського відділу ГУНП в Київській області стало відомо про можливі протистояння та сутички за участі сотні озброєних людей на території товариста майже за добу до початку подій.

 

Проте, працівники поліції не відреагували належним чином на неодноразові повідомлення про зухвале захоплення підприємства – вони не протистояли та не втручались  у незаконні дії озброєних молодиків.

 

Як наслідок, бездіяльність правоохоронців призвела до вбивства людини. І навіть після цього вони не спромоглися оглянути місце події з метою виявлення знаряддя злочину, а також своєчасно затримати людину, яка скоїла смертельні постріли.

 

Лише тільки після неоднаразових вимог та вказівок прокуратури Київської області, поліцейські провели слідчу дію.

 

Зважаючи на бездіяльність поліцейських та настання тяжких наслідків, прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

 

У рамках досудового розслідування прокуратурою буде надана правова оцінка діям кожного з правоохоронців.

 

На даний час досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4087