Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За фактом смертельного наїзду на групу велосипедистів прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження

    

Установлено, що 01.09.2016 на автодорозі «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі», водій автомобіля DAF FT з напівпричепом рухаючись в напрямку м. Києва, здійснив наїзд на групу з дев’яти велосипедистів, які рухались у попутному напрямку.

 

Внаслідок ДТП один із велосипедистів, 2003 року народження загинув на місці події, інші - отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, зокрема троє з потерпілих у тяжкому стані та знаходяться у лікарні.

 

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2  ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Водій автомобіля громадянин Болгарії, у водія взято кров на вміст алкоголю в організмі.

 

Крім того, під час досудового розслідування ретельно буде вивчено правомірність викладачів Броварського вищого училища фізичної культури, які організували велопрогулянку.

 

Наразі водій автівки затриманий, найближчим часом йому буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі прокуратури.

 

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3568