Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури Київської області до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 співробітників поліції, які допускали порушення при застосуванні до громадян заходів пливу за адміністративні правопорушення

    

Прокуратурою Київської області за наслідками перевірки в діяльності територіальних підрозділів поліції виявлені численні порушення вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час застосування до громадян відповідних заходів примусового характеру.

 

Найпоширенішими з них є незаконне доставлення осіб до відділів поліції для складання протоколів про адміністративне правопорушення, оскільки протоколи про адміністративне затримання при цьому не складались. Мали місце випадки затримання громадян та складання стосовно них протоколів без роз’яснення їх прав та повідомлення про факт затримання родичів останніх.

 

Крім того, виявлено непоодинокі випадки безпідставного невиконання упродовж тривалого часу рішень суду про застосування до громадян стягнень у вигляді адміністративного арешту.

 

За наслідками розгляду вказівки прокуратури області про усунення зазначених порушень, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 винних співробітників поліції області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2382