Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурором Київської області проведено оперативну нараду з представниками силових структур

    

Сьогодні у прокуратурі області під головуванням прокурора Київської області Дмитра Чібісова проведено оперативну нараду за участі керівників правоохоронних органів.

 

Під час виступу очільник відомства неодноразово наголосив на  необхідності покращення роботи задля реальної результативності, зокрема активізації розслідування кримінальних проваджень у бюджетній сфері, з питань земельних відносин, протидії корупції, а також тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя, здоров’я особи та посилення профілактичної  роботи правоохоронних органів з вказаного питання.

 

Також присутні обговорювали штатну чисельність працівників поліції, через неукомплектованість працівниками маємо низку проблем у діяльності відомства.

 

Прокурор області повідомив, що до керівництва правоохоронних органів скеровані листи-зауваження з вимогою притягнути працівників, які зволікають із розслідуванням кримінальних проваджень та таким чином затягують розслідування злочинів.

 

У зв’язку з численними зауваженнями та порушеннями в діяльності територіальних підрозділів прокуратури розпочата службова перевірка під час якої від виконання службових обов’язків відсторонено начальника та заступника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, а також прокурора.

 

Дмитро Чібісов зазначив, що потрібно працювати для людей, а не задля своїх інтересів. «Всі ті, хто не бажає працювати і відстоювати права держави та людей, мають змогу піти з органів і не заважати тим, хто дійсно прагне відновити законність – підкреслив прокурор області».

 

 

На нараді встановлено, що незаконно органами слідства, за сприяння суду, проведено обшук приватного товариства із залученням сторонніх осіб. Втім, прокуратура ці заходи у відповідності до вимог КПК України не погоджувала, про їх проведення і отримання рішення суду проінформована не була. Внаслідок таких дій фактично відбулося силове захоплення приватного товариства іншими приватними особами, які під час проведення обшуків були допущені  до приміщення будівль товариства органами розслідування і судом.

 

Реагуючи на це, прокуратура Київської області невідкладно внесла відомості до ЄРДР та розпочала досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України. На даний час проводяться слідчі дії.

 

За підсумками наради визначено низку спільних скоординованих заходів правоохоронців, спрямованих на профілактику тяжких та особливо тяжких злочинів, підвищення ефективності протидії проявам корупції, злочинності, в тому числі в її організованих формах, на території Київської області. 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2915