Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області продовжує вживати заходи щодо повернення незаконно переданих лісових земель у м. Буча

    

Нагадаємо, рішенням Ірпінського міського суду, залишеним без змін судами вищестоящих інстанцій, в тому числі і Верховним Судом України, задоволено позов прокуратури Київської області про визнання недійсним рішення Бучанської селищної ради 2002 року, яким незаконно змінено цільове призначення лісових земель колишньої Бучанської лісової дачі площею 890 га під житлову та громадську забудову.

 

Розглядаючи вказану справу, судами чітко визначено, що повноваження щодо зміни цільового призначення та вилучення цих земель належали винятково до компетенції Кабінету Міністрів України.

 

Враховуючи викладене, прокуратурою області до Ірпінського міського суду та господарського суду Київської області заявлено 7 позовів про скасування рішень Бучанської міської ради, якими за рахунок земель Бучанської лісової дачі надано у власність та в оренду земельні ділянки під забудову, а також про їх витребування на користь держави загальною площею понад 1,5 га.

 

Також зазначаємо, що у червні поточного року прокуратурою області до Ірпінського міського суду заявлено 3 позови про скасування рішень Бучанської міської ради, які були прийняті після рішення Верховного Суда України, та повернення біля 1 га земель лісогосподарського призначення. Розгляд справ триває.

 

Органи прокуратури Київщини і надалі продовжують займати активну позицію щодо відновлення законності та повернення у державну власність земель лісогосподарського призначення.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3471