Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області продовжує боротьбу з незаконним використанням дитячих закладів

    

Київський апеляційний господарський суд 02.08.2016 погодився з правовою позицією прокуратури Київської області, скасувавши незаконне рішення суду І інстанції, яким фактично дозволено суб’єкту господарювання використовувати приміщення школи у м. Бориспіль для медичного огляду та видачі меддовідок громадянам.

 

Так, незважаючи на імперативні приписи закону щодо заборони використовувати заклади освіти в цілях не пов’язаних з навчально-виховним процесом, Бориспільською міською радою у листопаді 2009 року прийнято рішення про надання дозволу на передачу в оренду частини приміщення школи одному з товариств для здійснення суто підприємницької діяльності, повязаною з наданням медичної практики, зокрема, у шкільному приміщенні свої послуги надавали лікарі терапевти, психіатри, наркологи тощо.

 

Місцеви органи влади не зважали на порушення вимог законодавства та неодноразово продовжували дію незаконного договору оренди, здійснючі обстеження громадян, які могли переносити інфекцію у приміщення школи і створювати підвищені ризики здоров  ю дітей.

 

Прокуратура Київської області й надалі буде відстоювати у суді інтереси держави щодо збереження мережі дитячих закладів.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2606