Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області державі повернуто санаторій «Україна» вартістю майже 13 млн гривень, який було незаконно відчужено

     

У 2000 році рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради визнано право власності на об’єкти нерухомого майна дочірнього підприємства санаторія «Україна» за одним із суб’єктів господарювання.

 

Захищаючи інтереси держави, прокуратурою міста Ірпеня заявлено позов до суду щодо витребування з незаконного володіння 1 відділення санаторію «Україна» в смт Ворзель. Господарський суд Київської області повністю підтримав позицію прокуратури.

 

Згодом, завдякі принциповій позиції органів прокуратури, на виконання рішення Господарського суду Київської області, відділом ДВС Ірпінського МУЮ відкрито виконавче провадження та 19.01.2016 майно 1 відділення санаторію «Україна» вартістю майже 13 млн гривень відповідно до акту прийому-передачі передано державі в особі Фонду державного майна України.

 

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно 29.06.2016 право власності на санаторій зареєстровано за Фондом державного майна України.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2755