Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області до відповідальності за корупційне правопорушення притягнуто двох колишніх посадовців

    

Прокуратура Київської області викрила на корупційній схемі та притягнула до адміністративної відповідальності екс-посадовців, крім того вже заявлено два цивільних позови щодо відшкодування завданих державі збитків.

 

Постановою Броварського міськрайонного суду Київської області задоволено позов прокуратури та визнано винним колишнього сільського голову однієї із сільських рад Броварського району у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, за вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

 

Так, екс-посадовець видавав розпорядження про преміювання працівника апарату виконавчого комітету сільської ради, яка є його дружиною. Протягом 10 місяців дружина посадовця незаконно отримувала премію на загальну суму майже 15 тисяч гривень.

 

Крім того, дружину екс-службовця також притягнуто до адміністративної відповідальності та визнано винною постановою Броварського міськрайонного суду Київської області у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-7 КУпАП та ч.2 ст. 172-7 КУпАП.

 

Будучи депутатом цієї сільської ради, не повідомляючи про конфлікт інтересів, дружина екс-сільського голови неодноразово брала участь у голосуванні щодо прийняття рішення про преміювання свого чоловіка.

 

Таким чином, на підставі вказаних рішень чоловіку депутатки нараховано та виплачено премію за 10 місяців 2015 року у загальному розмірі 19 тисяч гривень.

 

Отже, корумповані чиновники незаконно отримали з бюджету майже 30 тисяч гривень.

 

З урахуванням того, що сільським головою та його дружиною, шкоду, завдану вчиненим корупційним правопорушенням добровільно не відшкодовано, Броварською місцевою прокуратурою заявлено два цивільних позови про примусове стягнення вказаної вище суми у дохід місцевого бюджету як такої, що отримана безпідставно та незаконно.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1202