Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла в суді повернення державі 114 га землі

    

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області задовольнив позовні вимоги прокуратури Київщини щодо повернення з незаконної оренди у державну власність земельної ділянки площею 114  га вартістю понад 1,8 млн гривень.

 

Установлено, що в 2014 році Головне управління Держземагентства в Київській області надало чоловікові в довгострокову оренду на 49 років земельну ділянку площею 114 га в межах Переяслав-Хмельницького району Київщини. Вказана земля надавалась в оренду для ведення фермерського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності, хоча частина земель належала до комунальної власності.

 

Втім, рішення було винесено незаконно, в порушення вимог законодавства не була проведена належним чином перевірка щодо виключення підстав для відмови у наданні дозволу проекту землеустрою щодо відведення зазначеної землі, не було враховано, що частина земель належала до комунальної власності, а також інші положення нормативних актів.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з вимогою визнати недійсним та скасувати накази Головного управління Держземагентства в Київській області та договір оренди земельної ділянки, яку суд повністю задовольнив.

 

Прокуратура Київщини і надалі продовжує займати активну позицію щодо виявлення порушень вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянок державної власності в оренду.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2870