Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини через суд вимагає повернути у комунальну власність Броварської міської ради понад 94 га землі

    

Броварська місцева прокуратура в судовому порядку вимагає повернути земельну ділянку територіальній громаді міста Бровари.

 

Установлено, що в порушення вимог Земельного кодексу України посадові особи Головного управління Держземагентства у Київській області у 2013 році, перевищивши надані повноваження, припинили право користування землями комунальної власності площею 94,67 га в межах м. Бровари. Вказані землі перебували у користуванні ДП «Радіопередавальний центр». Згодом, право власності на земельні ділянки було переоформлено на підставних осіб для ведення особистого селянського господарства.

 

При цьому, через низку цивільно-правових угод вказані землі опинилися у власності двох юридичних осіб, які змінили їх цільове призначення для використання в комерційних цілях. 

 

За вказаним фактом Броварською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадової особи органу державної влади за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

Також, Броварською місцевою прокуратурою, з метою повернення земель територіальної громади м. Бровари, пред’явлено позов до господарського суду Київської області про їх витребування з незаконного володіння юридичних осіб.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2996