Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вимагає повернути державі ліс площею 30 га

    

Прокуратура Київської області в судовому порядку вимагає повернути у державну власність майже 30 га лісових земель на території Обухівського району.

 

Опрацюванням даних Публічної кадастрової карти України та матеріалів лісовпорядкування виявлено, що у приватній власності трьох громадян перебувають земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд загальною площею понад 30 га, які розташовані на землях лісогосподарського призначення ДП «Київське лісове господарство» в межах Підгірціської сільської ради.

 

 Установлено, що на підставі підроблених державних актів на право власності на земельні ділянки за договорами купівлі-продажу у 2007 році громадянами набуто у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків вказані земельні ділянки.

 

Так, бланки державних актів на право власності до відділу земельних ресурсів в Обухівському районі для використання в межах району не надавались, а також містять підроблені підписи та печатки посадових осіб цього ж відділу.

 

Крім цього, рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих лісових земель з державної власності та зміна їх цільового призначення для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд не приймались, погодження на вилучення держлісгосп, як землекористувач не надавав.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура пред’явила три позови до Обухівського районного суду про витребування цих земель на користь держави.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2659