Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути у комунальну власність незаконно приватизований корпус Київської обласної клінічної лікарні

    

Прокуратура Київської області в судовому порядку вимагає повернути у комунальну власність об’єкт охорони здоров’я – будівлю офтальмологічного корпусу Київської обласної клінічної лікарні площею 2186,5 кв.м., вартість якої становить 7,4  млн гривень.

 

Установлено, що у 2013 році Київська обласна рада, в порушення діючого законодавства, затвердила перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області, що підлягають приватизації, в який було включено вказану будівлю офтальмологічного корпусу без статусу як об’єкт охорони здоров’я. При цьому, умови і вимоги до об’єкту нерухомості зі спеціальним статусом, які б дозволяли його подальшу приватизацію, не дотримано.

 

На підставі незаконного рішення обласної ради, комунальною установою Київської обласної ради «Фонд комунального майна» із суб’єктом господарювання недержавної форми власності, укладено договір купівлі-продажу зазначеного нерухомого майна.

 

Реагуючи на порушення, прокуратурою області до господарського суду м. Києва пред’явлено позов про повернення будівлі офтальмологічного корпусу у власність територіальної громади Київщини, розгляд якого триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2890