Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини через суд вимагає повернути державі понад 3 га земель водного фонду з незаконного володіння родички колишнього високопосадовця

    

Прокуратура Київщини в судовому порядку вимагає повернути у державну власність землі водного фонду в межах Козинської селищної ради Обухівського району.

 

Установлено, що впродовж 2000-2014 років рішеннями виконавчого комітету та сесій Козинської селищної ради неправомірно відводились громадянам у приватну власність земельні ділянки водного фонду площею 3,2 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд. Зокрема, зазначені землі відводились за рахунок прибережної захисної смуги та водного плеса озера Криве.

 

Через низку цивільно-правових угод ці землі набуто у власність родичкою колишнього Голови Адміністрації Президента України за часів В. Януковича.

 

Реагуючи на порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено позов до Обухівського районного суду про витребування вказаних земель на користь держави.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3606