Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом Броварської місцевої прокуратури державі повернуто базу відпочинку «Будівельник» вартістю понад 1 млн гривень

    

Прокуратурою встановлено, що посадовими особами  ВАТ «Броварисільбуд» всупереч вимог Закону України «Про державну та комунальну власність»  відчужено на користь приватної особи комплекс будівель та споруд бази відпочинку «Будівельник».

 

Вказаний комплекс не увійшов до статутного фонду ВАТ «Броварисільбуд», а лише перебував на його балансі і залишався державною власністю. Разом з тим, ВАТ «Броварисільбуд» укладено договір купівлі-продажу вказаного майна, за яким право власності на базу відпочинку «Будівельник» перейшло до інших осіб.

 

З метою усунення виявлених порушень законодавства про державну власність, прокурор звернувся до Броварського міськрайонного суду з відповідним позовом щодо  визнання недійсними договорів купівлі – продажу та повернення майна у власність держави, який судом задоволено.

 

Окрім того, за принципової позиції Броварської місцевої прокуратури забезпечено реальне виконання вказаного рішення суду в повному обсязі. 

 

Так,  23 березня 2016 року Державним реєстратором прав на нерухоме майно реєстраційної служби Броварського МРУЮ Київської області, керуючись вимогами Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», проведено державну реєстрацію права власності на вказаний об’єкт за державою в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській області.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3117