Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишньому учаснику ТОВ «Русава-К» повідомлено про підозру

    

Прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ «Русава-К», засновником якого був українець американського походження Марк Паславський, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції.

 

 

Після смерті М. Паславського зявились нові власники агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ «Русава-К». Внаслідок таких незаконних дій було виведено зі складу засновників товариства власника 3% акцій та компанію-засновницю, представником якої був Марк Паславський.

 

За цим фактом внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України (підроблення документів).

 

Окрім цього, за результатами проведення судово-технічної експертизи встановлено, що договір купівлі-продажу щодо продажу частки статутного капіталу ТОВ «Русава-К» виготовлений та підписаний вже після загибелі М. Паславського.

 

Враховуюци це, прокуратурою Київської області внесено відомості до ЄРДР за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, у тому числі частками їх засновників, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів та печаток підприємства, що заподіяло велику шкоду, яка у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 КК України.

 

Ця історія набула широкого розголосу в засобах масової інформації, як типовий приклад рейдерського захоплення підприємства.

 

У ході досудового розслідування допитано ряд свідків, проведено обшук та встановлено місцезнаходження майна, яке належало ТОВ «Русава-К», проведено огляд реєстраційної справи товариства, отримано інформацію від операторів мобільного звязку, за результатами якої встановлено, що Марк Паславський не виїжджав з зони проведення АТО.

 

На даний час колишньому учаснику ТОВ «Русава-К» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства) та оголошено у міжнародний розшук.

 

Досудове розслідування триває та вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваного та притягнення його до відповідальності.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3511