Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури Київщини державі повернуто понад 60 га лісу 1 категорії

    

Прокуратурою Київської області під час перевірки у 2014 році установлено, що внаслідок прийняття Київською обласною та Обухівською районною державними адміністраціями ряду розпоряджень, було вилучено понад 80 га лісових земель 1 категорії в межах Української міської ради Обухівського району та передано їх у власність більш ніж 100 громадянам для ведення особистого селянського господарства. У подальшому, більшість земельних ділянок опинились у власності кількох громадян. 

 

Таким чином, вилучення зазначених земель відбулось за типовою «схемою», а саме, шляхом штучного розподілу загальної площі лісів на масиви в межах дозволеної для вилучення обласним державним адміністраціям, хоча повноваження на їх вилучення належали Кабінету Міністрів України.

 

У зв’язку з цим, враховуючи вже сформовану Верховним Судом України практику розгляду спорів по «єдиним лісовим масивам»,  прокуратурою області пред’явлено позов про повернення державі вищевказаних лісових земель.

 

Після неодноразового розгляду судами різних інстанцій даної справи, апеляційним судом Київської області частково задоволено позов прокуратури та витребувано на користь держави майже 65 га лісових земель найвищої категорії ринковою вартістю понад 40 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3100