Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вимагає в суді повернути у державну власність 31 га лісу

    

    

Ліси України є її національним багатством і перебувають під охороною держави (ст. 1 Лісового кодексу України).

Захист інтересів держави у сфері земельних відносин відноситься до пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури Київщини.

Порушення вимог земельного законодавства в процесі розпорядження земельними ділянками лісогосподарського призначення набули поширеного характеру, в першу чергу з боку місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при наданні їх у власність, користування, продажу та зміні цільового призначення.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області до Бориспільського міськрайонного суду заявлено ряд позовів про визнання недійсними розпоряджень Київської обласної державної адміністрації, якою у попередні роки вилучено у ДП «Бориспільське лісове господарство» земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею понад 31 га та передано їх у власність громадян для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах Гнідинської сільської ради Бориспільського району.

Підставами для звернення до суду стало грубе порушення вимог Земельного та Лісового кодексів України органом державної влади при розпорядженні землями вказаної категорії, які відповідно до закону не можуть перебувати у приватній власності.

Також типовими порушеннями є надання у власність таких земельних ділянок органами влади під видом інших категорій земель.

На даний час прокуратурою області вирішуються питання про вжиття заходів представницького характеру щодо повернення державі понад 80 га лісових земель також і в інших районах області.

Прокуратура Київщини і надалі у судовому порядку продовжить займати активну позицію щодо повернення в державну власність лісових земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під охороною держави.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3097