Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Гостомельському селищному голові повідомлено про підозру у шахрайстві

    

Гостомельському селищному голові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець пообіцяв громадянину придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га. У подальшому, громадянин з метою отримання земельних ділянок передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

 

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, посадовець жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

 

Прокуратура Київської області у суді вимагала взяти під варту підозрюваного, втім суд обрав інший запобіжний захід, а саме – особисте зобовязання. Не погоджуючись із таким рішенням суду, прокуратурою Київської області внесено апеляційну скаргу.

 

Крім того, оскільки санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна, прокуратура подала клопотання до суду з вимогою накласти арешт на майно підозрюваного. Суд задовольнив клопотання прокуратури.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 1338