Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В приміщенні ГПУ працівниками прокуратури спільно з представниками СБУ затриманий хабародавець

    

4 лютого 2016 року був задокументований факт намагання надати неправомірну вигоду працівникам прокуратури в приміщенні Генеральної прокуратури.

Так, представник Кіпрської компанії, громадянин України, колишній працівник Управління по боротьбі із організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ запропонував працівникам Генеральної прокуратури України – процесуальному керівнику у кримінальному провадженні та керівнику управління неправомірну вигоду у сумі 25 тис. доларів США за зняття арешту з судна «Aliot».

Займаючи принципову позицію, працівники прокуратури повідомили про вказаний факт керівництво, та прокуратурою Київської області було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі).

Зазначене судно було арештовано навесні минулого року під час розслідування Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України кримінального провадження за фактом порушення суднами порядку заходу у закриті порти АР Крим (в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

Саме під час спроби передачі половини від вказаної суми, тобто 12,5 тис. доларів, у приміщенні Генеральної прокуратури України представника компанії-власника судна було затримано працівниками прокуратури Київської області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

У цей же день під час обшуку автомобіля, на якому приїхала особа було виявлено та вилучено ще 60 тис. доларів США. До речі, до м. Києва з метою «проведення оборудки» цей представник прибув з двома супроводжуючими особами – колишнім та діючим працівниками Управління СБ України в Одеській області.

Наразі представнику компанії інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 3072