Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Бориспільському районі бухгалтер однієї зі шкіл завищила собі заробітну плату на 200 тисяч гривень

    

Бориспільською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього бухгалтера однієї із загальноосвітніх шкіл Бориспільського району, яка регулярно завищувала собі заробітню плату.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 34-річна бухгалтер з травня 2008 року по березень 2015 року вносила неправдиві відомості про суми своєї заробітної плати до офіційних документів - платіжних доручень, заявок на видачу готівки, а також до відомості нарахування коштів.

 

Таким чином, за 7 років жінка заволоділа державними коштами на загальну суму понад 200 тисяч гривень. Під час досудового слідства підозрювана частково відшкодувала завдані державі збитки в розмірі 130 тисяч гривень.

 

З метою повного відшкодування завданої злочином шкоди, Бориспільською місцевою прокуратурою в рамках кримінального провадження заявлено цивільний позов про стягнення з винної особи понад 70 тисяч гривень.

 

Жінка обвинувачується у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України) та в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем – державними коштами (ч. 2, 3 ст. 191 КК України), за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3177