Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У державну власність повернуто земельну ділянку площею 80 га

    

Бородянський районний суд Київської області задовольнив позовні вимоги прокуратури та зобов’язав громадянина повернути у власність держави земельну ділянку на території Майданівської сільської ради вартістю майже 4 млн гривень.

 

Розпорядженням Бородянської районної державної адміністрації надано дозвіл 40 громадянам на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  площею по 2 га кожному у власність для ведення особистого селянського господарства. Згодом, громадяни отримали державні акти на право власності земельних ділянок.

 

Утім, установлено, що громадяни, які отримали земельні ділянки або взагалі не звертались до райдержадміністрації з заявами на виділення землі, або за грошову винагороду оформили ділянку на себе, а потім на іншу людину. Відтак, земля вибула з державної власності із порушенням законодавства.

 

Прокуратура Бородянського району заявила позов до суду з вимогою скасувати розпорядження райдержадміністрації, визнати недійсними державні акти на право власності землі та повернути вказані землі площею 80 га у державну власність.

 

Суд у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2974