Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10 років за гратами проведе онук, який разом із другом вбили бабусю

    

У лютому поточного року неповнолітній хлопець вирішив пограбувати свою бабусю разом зі своїм 18-річним товаришем. Того ж дня молодики слідкували за жінкою з метою викрадення в неї гаманця і пенсійної карточки. Втім, юнаки помітили, що жінка вийшла на вулицю без сумочки, в якій завжди носила гаманець. Зловмисники не розгубилися та вирішили пограбувати жінку, коли вона зайде до власної квартири. Онук мав стояти в під’їзді та слідкувати за тим, щоб ніхто не заважав пограбуванню, а його товариш, який на момент скоєння злочину перебував у наркотичному сп’янінні, мав увірватися до помешкання бабусі та забрати гаманець із пенсійною карточкою.


Дочекавшись, коли жінка відчине двері квартири, 18-річний хлопець проник відразу за нею до помешкання. Вже у квартирі юнак почав наносити чисельні удари по тілу пенсіонерки. Згідно висновку експертів, 76-річна жінка зазнала понад 25 ударів кулаками по обличчю. З особливою жорстокістю хлопець добивав бабусю дверцятами шафи.


Після вбивства, юнаки зняли з пенсійної карточки жінки 7700 гривень та розподілили ці кошти між собою. Зауважимо, частину цих грошей 18-річний хлопець потратив на наркотичний засіб – канабіс.


Дії виконавця злочину кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій), п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 307 (незаконне перевезення наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.


Дії сімнадцятирічного онука кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.


Обухівський районний суд у складі двох професійних суддів та трьох присяжних погодився з позицією прокуратури Обухівського району та засудив обвинувачених до позбавлення волі.


Безпосереднього виконавця злочину засуджено до 14 років позбавлення волі, а онука бабусі – на 10 років.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3183